Stiftelsen

2019 beslutade sig Familjen Vallien, Orrefors Kosta Boda (eg. OKB koncernen) och Familjen Robert Weils Stiftelse för att föra Ulrica Hydman Valliens gärning vidare genom att bilda en stiftelse i hennes namn.

Stiftelsen har bland annat till uppgift att årligen dela ut ett stipendium till en ung, lovande och egensinnig konstnär. Stipendiet består av 90 000 kr samt möjlighet för stipendiaten att utveckla sitt konstnärskap i samarbete med Orrefors Kosta Boda i glashyttan i Kosta. Det första stipendiet gavs hösten 2019 till Ellen Ehk Åkesson.

Stiftelsens styrelse består av Hampus Vallien för Familjen Vallien, Lina Sjöquist, generalsekreterare för Familjen Robert Weils Stiftelse,  Maria Lomholt, ansvarig för Konstglas på Orrefors Kosta Boda samt Hedvig Hedqvist, designskribent och författare. 

Statuterna tas fram av stiftelsens styrelse. Stiftelsen får också möjlighet att bidra till Kosta Bodas planerade hyllningskollektioner i Ulricas namn. Hyllningskollektionen är en utvald och begränsad upplaga av bruks- och konstglas ur Ulricas enorma produktion.

 

 

Följ oss gärna på sociala medier. Vi finns på Facebook och Instagram: @ulricahydmanvalliensstiftelse